SOLVIKSHUS

  Solvikshus olika hustyper

  Solvikshus har sedan 80-talet tagit fram över 80 olika hustyper att välja bland. Här finns en mängd olika storlekar på enplanshus, ett par en och en halvplanshus och något tvåplanshus som alla har gemensamt att de har ett orangeri i anslutning till huset. Orangeriet fungerar som en plats som alstrar passiv solenergi i form av värme som sedan lagras i golvet och som kan användas att värma resten av huset med. Med ny teknik och smart värmepump kan vi  både skapa värme och kyla i huset beroende på årstiden. Alla våra hus byggs i hållbara material som åldras med värdighet och vi har en finfin tillvalslista så att ni kan skapa ert eget perfekta energieffektiva drömhem.

  Solvikshus 1

  Solvikshus 1 är ett solenergihus i ett plan med tre sovrum, öppen planlösning och ett ljuvligt orangeri som skapar en enorm rymd och ett ljusflöde utöver det vanliga.Direkt när man kommer in i huset slås man av den enorma takhöjden, ljuset och den lyxiga känslan i huset. Man ser rakt igenom huset genom orangeriet ut i trädgården, vilket suddar ut gränsen mellan ute och inne. I den rymliga entréhallen finns plats för ytterkläder och skor för många. Från entrén kommer man direkt in i vardagsrummet där man med fördel kan välja att sätta en öppen spis eller kamin, allt efter tycke och smak. Från vardagsrummet har man tillgång till samtliga sovrum. Alla sovrum har eget badrum och walk in closet för maximal komfort. Köket är en plats för njutning med gott plats för matlagning och långa middagar med släkt och vänner. Man ser direkt ut i orangeriet och det är en smart köksö med lucka i glaspartiet, så att man kan använda bardelen även inifrån orangeriet - perfekt för fester eller om man vill njuta av orangeriet som matplats.

  Välja fasad

  Ni har möjligheten att påverka utseendet på huset med olika typ av fasad. Vi har tagit fram ett par olika alternativ som är putsad fasad, putsad fasad med lärkträ eller en fasad i liggande cederträ. Men här kan fantasin flöda - med viss begränsning för vad detaljplanen tillåter.

  Puts och cederträ

  Fasaden kan varieras i det oändliga men vi har tagit fram bilder på våra favoriter - här putsad fasad i kombination med liggande panel i cederträ.

  Magnifikt ljusinsläpp

  Vy från entréhall genom vardagsrum ut i orangeriet. Längst bort till vänster skymtar ni köket och dörrarna leder in till de tre sovrummen.